- Autoritatea de concurență din Marea Britanie acuză Google de tactici anticoncurențiale pe piața de publicitate
- Progrese semnificative în înțelegerea depresiei
- Salvarea pădurilor presupune mai mult decât a planta copaci
- Sérgio Mendes, legenda braziliană a bossa nova, a murit la vârsta de 83 de ani
- Cel mai rapid supercomputer din lume își depășește limitele
Teatrul “Stela Popescu” continuă in 2018 reprezentațiile cu Harap Alb
Baletul-feerie Harap Alb, producție prezentată de Teatrul „Stela Popescu”, se va juca pe scena Sălii Mari a Palatului Național al Copiilor duminică, 18 februarie 2018, de la ora 11.
In distribuţie se vor afla Harap Alb – Andrei Dogaru, Ileana Cosânzeana – Cristina Marin, Spânul – Octavian Iuga, alături de Corpul de balet al Teatrului “Stela Popescu”. Coregrafia, regia și ilustrația muzicală sunt semnate de Ştefan Soare, scenografia de Viorica Petrovici, iar personajele prind viață cu ajutorul corpului de balet al Teatrului “Stela Popescu”.
Harap Alb, un fel de străbunic al lui Harry Potter, vine în pași de dans, din povestea lui Ion Creangă, direct pe scenă. Baletul Harap alb este de fapt o călătorie plină de culoare, muzică și dans, o aventură, o experiență de neuitat. În vârtejul pașilor de dans, al jocurilor de lumini și costumelor de poveste, apare fermecătoarea lume a prințului neînfricat care trece, ca un adevărat erou, peste toate super-puterile adversarilor, totul sub ochii spectatorilor, pe scena Sălii Mari a Palatului Național al Copiilor. Cei mari vor profita de moment să își amintească, cu nostalgie, de personajele fantastice din primul basm cult românesc, cei mici vor fi vrăjiți de Gerilă, Setilă sau de Verde Împărat, vor ajunge până la palatul Împăratului Roș și în lumile pe care doar Păsări-Lăți-Lungilă le poate vedea. Cu toții vom fi, cu sufletul, alături de prințul mezin, Harap Alb, pe drumul pe care îl face de la copilărie către maturitate.
In premieră, urmându-şi misiunea culturală şi educativă, Teatrul “Stela Popescu” a invitat copii din centrele de plasament şi din categorii defavorizate. Cu o bogată experiență în ceea ce privește interacțiunea cu tinerii și foarte tinerii spectatori, colectivul artistic al Teatrului “Stela Popescu” aduce o binevenită contribuție la formarea unei alternative culturale viabile exact pentru acea categorie de tineri care au cea mai mare nevoie de repere purtătoare de valoare. Astfel, se urmărește nu doar o lărgire a audienței, ci și formarea pe viitor a unui reflex natural în privința consumului de cultură la tinerele generații, indiferent de proveniența socială, se arata in comunicatul institutiei teatrale.
Bilete online pe www.bilete.ro